Aktiviteter og oplevelser i omegnen

Lasalle er omkranset af floder, som tilbyder gode og anderledes bademuligheder. Dette gælder også floden der løber neden for vores byhus.

Floderne giver også gode muligheder for at ro i kano. Der er ruter såvel for amatører som erfarne (eller vovemodige).

Der er to steder i nærheden, hvor det er muligt at klatre i træer og balancere på line mellem træerne. Der er ture af forskellig sværhedsgrad, så der er udfordringer for alle aldersklasser.

Et besøg i grotterne ved Trabuc er et ”must”. Det er et spændende, smukt og et køligt alternativ til middagsheden.

En tur med veteranbane fra bjergtop til bjergtop er populært for såvel børn som voksne. På vejen gøres der stop ved Bambusseraie, som er en botanisk park med hovedvægt på bambus i utalllige sorter. Kan absolut anbefales.

På de samme jernbaneskinner kan man også prøve at køre på "Velo-rail", det vil sige en slags cykler, hvor hjulene kører på skinnerne. Der er fire pladser på hver cykel. Det er sjovt, og en god ide for såvel børnefamilier og for par i alle aldre, der vil nyde naturen og hinanden.

For de kulturelt interesserede byder Cevennerne på to ting, som man ikke kan opleve andre steder. Det ene er Musée de Désert, som beskæftiger sig med protestanternes historie. Cevennerne har de sidste 500 år været et protestantisk domineret område, ikke den protestantisme vi kender i Danmark og Nordeuropa (Luther), men den retning vi i Danmark kalder den reformerte kirke (Calvin). Kirkerne hedder her ”templer”. Hver lille landsby har et tempel. Katolske kirker er der færre af.    

Der er et Silkemuseum i nabobyen Saint Hyppolite de Fort, hvilket skyldes at cevennerområdet havde en stor silkeindustri frem til 1950’erne. Silkeormene levede i morbærtræerne og i Lasalle havde man fem-seks ”Filatures”, hvor silketråden blev spundet.

"Maison Rouge", i den nærliggende landsby,  Saint Jean du Garder, er et flot, nyt museum for Cevennerne. Der er ikke tale om et småstøvet egnsmuseum, men et virkelig kvalitetsmuseum, der giver et spændende indblik i de helt specielle forhold, der har præget disse bjergegne: dyre- og planteliv, landbrug og jagt, egnens historie, herunder egnens særprægede religiøse forhold. Absolut et besøg værd. Måske om tirsdagen hvor det ugentlige marked finder sted.   

Hele sommeren har hver enkelt landsby sine særlige arrangementer og fester med petanqueturneringer, fællesspisninger, tivoli mv. Det kan være sjovt deltage i disse fester.

Hvis man har mod på en lidt længere køretur er der i nærheden af Nîmes spændende romerske bygningsværker. Pont du Gard er et imponerende bygningsværk, en akvadukt som romerne byggede for 2000 år siden for at bringe vandforsyninger fra bjergene til Nîmes. Besøget kan kombineres med en svømmetur i Gardonfloden.

I Nîmes er der en velbevaret romersk arena, der stadig benyttes til koncerter, teater - og til tyrefægtning.

På vejen kan den smukke by Uzès besøges og børnene i familien vil elske at besøge Haribomuseet.